GEO Miljøcertificering

Viborg Golfklub blev nr. 1 i Danmark

Golfsportens europæiske centrum – The Royal and Ancient Golf Course of St. Andrews, i daglig tale blot R&A, står bag. EGA, European Golf Association, står bag. DGU, Dansk Golf Union og mange andre nationale golforganisationer står bag Golf Environment Organisation – GEO. Og EU Kommissionen gør også.

GEO er en relativ ny organisation, hvis formål er at præge golfklubberne til at drive banerne på et miljørigtigt og bæredygtigt grundlag, og at rådgive klubberne i arbejdet. Når en klub opfylder en lang række kriterier kan den blive miljøcertificeret hos GEO.

Den 15. september 2009 blev Viborg Golfklub som den første danske golfklub miljøcertificeret hos GEO. Og ikke nok med, at Viborg Golfklub blev Danmarks første – Viborg blev den blot tredje klub på verdensplan, der opnåede certificeringen.

En miljøcertificering hos GEO er ikke blot et spørgsmål om, hvor meget eller hvor lidt gødning og plantegift, der anvendes i driften. Det drejer sig om miljø i bredeste forstand, om miljøbevidsthed. Således gælder det også bevidsthed om elforbrug, vandforbrug, affaldssortering, sikring af landskabelige og arkæologiske værdier m.v.  Med certificeringen har Viborg Golfklub forpligtet sig til løbende at være opmærksom på alle miljømæssige forhold i bredeste forstand og til at gøre en indsats for løbende at forbedre miljøet på banen. For GEO og for Viborg Golfklub er dette formålet samtidig med, at det sikres, at golfspillerne har optimale baneforhold i respekt for de omgivende naturværdier. I den forbindelse har Viborg Golfklub fået udarbejdet en lang række rapporter som beskriver miljøet på forskellig vis. Disse flotte rapporter kan ses nedenfor på denne side.

Rapporter

Rapport Om Fauna Inkl. Fugle Lavet Af Svend Bichel
Rapport Om Fugle Lavet Af Knud Petry Og Ole Riger Kusk
Rapport Om Naturen Lavet Af Vagn Dissing Og Hans Øllgaard
Rapport Om Kulturen Lavet Af Viborg Stiftsmuseum 

Miljødeklaration

Miljødeklaration – samlet

Yderligere information
Læs om Viborg Golfklubs certificering på GEO’s hjemmeside http://www.golfenvironment.org/certification/participating-facilities/DK/89

eller kontakt


Spangsbjerg Allè 50
8800 Viborg
86 67 30 10
manager@viborggolfklub.dk

Kunne du lide dette? Del det...

Shares