Talentprojekt

Indledning
Siden 2006 har der været et struktureret projekt med talentudvikling i Viborg Golfklub. Projektet har været finansieret af sponsorer og Viborg Golfklub.

Igennem årene har der været talrige målsætninger. Næsten alle er blevet indfriet, og flere før forventet.

Fokusområder
I Talentprojektet er der speciel fokus på følgende områder:

• Fysisk træning
  • Teknisk træning
  • Mental træning
  • Samtale

På det mentale område har vi igennem en årrække haft tilknyttet Ulrik Wilbek, som har arbejdet målrettet på banen sammen med spillerne, for at få de rigtige tanker med i spillet. Det har været en stor succes.

Der er fokus på dialogen mellem træner og spiller, og det er vigtigt at der laves en forventningsafstemning med den enkelte spiller i forhold til krav og forventninger, både fra spilleren og fra klubben.

Målsætninger

• Spillere i Talentprojektet skal udgøre ca. 50 % af spillerne på klubbens hold i Danmarksturneringen
  • Spillerne skal motiveres til at spille junior ranglisteturneringer
  • De spillere som ikke spiller ranglisteturneringer, skal motiveres til at spille JDT, da det giver erfaring i slagspil, hvor der samtidig er lidt pres på.
  • Målsætningen er at have et hold i A-rækken i de fleste årgange. Samtidig skal det tilstræbes at stille med et hold i Eliterækken, hvor der kæmpes om det overordnede hold DM.
  • Junior CUP som er slagspil for de enkelte årgange – er også en turnering vi gerne skal have spillere med i.

Krav til spillerne og udbytte for spillerne

• Deltage i ekstra træning hver uge (afbud til træneren)
  • Spille ranglister og/eller JDT
  • Selvtræne med instruktion/program fra træneren
  • Selvtræne i sommerferien
  • Deltage i træningssamlinger før de 6 Danmarksturneringskampe samt udtagelseskampe
  • Deltage i sponsorarrangement mv.
  • Socialt samvær og godt kammeratskab.

Økonomi
Spillere i Talentprojektet får tilbud om ekstra slagtræning og mentaltræning. Derudover gives der tilskud til deltagelse i diverse turneringer, herunder eksempelvis turneringsfee, logi mm. Nærmere retningslinjer herfor revideres hvert år med udgangspunkt i det budgetterede beløb til rådighed for Talentprojektet. Beløbet fastsættes af bestyrelsen med udgangspunkt i antallet og størrelsen af sponsorater.

Talenttrupper 2018

Talent 1