Paragolf.

Arkivfoto

 

I Viborg Golf Klub møder vi mange grupper af spillere – der er klub-i-klub spillere, elitespillere og klubspillere, der mødes med vennerne til en runde hyggegolf. Men vi har gennem tiden også medlemmer, for hvem golf kan have en ekstra udfordring i forhold til handicap.

På landsplan er der ca. 200 spillere, som har nogle udfordringer både rent kognitivt men også fysisk.

Vores klubmedlem Jacob V. Bisgaard, der har været medlem her i klubben siden november 2021 fortæller lidt her om sin deltagelse i to danske internationale paragolf turneringer, der blev afholdt i maj måned i henholdsvis Horsens og Frederica.

 

”Til denne EDGA (European Disabled Golf Association) turnering var vi 21 tilmeldte paragolfspillere repræsenteret af 3 forskellige nationer, Danmark, Spanien og Holland. Man bliver herefter inddelt i 3 kategorier, alt efter ens golfhandikap. +8-18,4 spiller slagspil, 18,5-53 spiller stableford og 9-huls turneringen. Derudover er der også en separat turnering for hjælpere. Jeg var derfor lige nøjagtig kvalificeret i den øverste kategori, da mit handikap er 15,1.

Jeg går en kanon god runde lørdag i Horsens og kommer ind på en 3. plads. Spændingen var intens. Jeg var den første bold der slog ud på dagen og kunne derfor følge med live på en skærm i klubhuset. Stillingen holdt. Min makker Teddy og jeg sluttede dagen af på en henholdsvis 2. og 3. plads. Kun adskilt af Teddys lavere handikap. Vi måtte dog se os overgået af en hollænder.

Søndag skulle slaget så stå i Fredericia. Med lokale interesseret og en EDGA observatør, slog vi ud i skæret af den morgenfriske sol, skinnende ind på den store Carlsberg bygning.

På de første 9 huller spillede jeg fornuftigt, og holdt min 3. plads. Herefter gik der desværre “gummiarm” i den. Jeg smed det ene slag efter det andet på de bagerste ni.

Jeg var træt og udkørt efter to meget lange dage med golf. Men, med så godt arrangeret en turnering, og så godt selskab, bliver man altid munter og glad. Jeg måtte tage til takke med en 7. plads, men er alt i alt meget tilfreds, da min lørdagsrunde var helt fantastisk, hvor jeg selv synes jeg spillede godt.

Så er en 7. plads heller ikke dårligt, når man tænker på det er min første internationale turnering, og jeg nu officielt er på ranglisten over europæiske paragolfspillere.

Min næste turnering er noget større. Her gælder Danish Paragolf Open i Herning og Trehøje. Jeg glæder mig, og jeg forventer at være i rigtig god form. Hvem ved? Måske gør jeg det endnu bedre end i Horsens/Fredericia.

 

En kæmpe tak til Kasper i Shoppen for sponsorat af polo og bolde.

Jacob V. Bisgaard”

 

 

Andreas´s kommentar :

Golf er en sport, der favner alle. Både på tværs af alder og niveau, men også på tværs af fysiske skavanker eller handicap. Der er mange forskellige måder at svinge en golfkølle på og der er sjældent to sving der er ens. Det jeg som PGA-træner kan hjælpe med, er at finde ud af hvordan lige præcis du bedst muligt kan lære at svinge køllen. Uanset hvilket udgangspunkt du har, kan vi i fællesskab arbejde os frem til hvordan dit sving skal være og blive klog på hvilke ting du måske skal gøre og tænke anderledes end andre. 

 

Kunne du lide dette? Del det...

Shares