Den seneste weekend har Viborg Golfklub haft flere hold i finalespil i Danmarksturneringen.

 

Således var vores Elitedivision Damer – Christina Olsen, Mathilde Vognsen, Julie Nygaard og Julie Resen og deres holdkaptajn Emily Lange Andersen – i København Golf Klub til DM – hvor der lørdag blev spillet semifinale mod Smørum, der vinder samlet 10-2. Julie Resen sørgede for 2 point til Viborg i sin single.

Rammerne var helt fantastiske idet København Golf Klub er beliggende i Dyrehaven med Eremitage slottet i kulissen og ikke at glemme flokke af kronvildt på 2.200 hoveder. Flere gange blev fairways invaderet af hjortene, der dog hurtigt drog videre.

Søndag skulle bronzekampen afvikles, hvor Vejle blev modstanderen. Pigerne var fra morgenstunden opsat på, at bronzemedaljen skulle med hjem til Viborg. Efter afvikling af de 2 foursomes runder var stillingen 2-2. Efter frokosten var solen rigtig kommet frem og pigerne var endnu mere opsat på, at vinde medaljer. Christina må se sig slået med 2-1 og det må bemærkes, at kampen her var tæt. Mathilde vinder sin single med 3-2 og var sikker kampen igennem. Julie N blev udfordret i sin kamp og måtte se sig slået med 7-5. Med resultatet 5-4 sørgede Julie R for at Viborg sluttede 6-6 efter det ordinære spil. Holdkaptajn Emily fik til opgave at udtage den spiller der skulle i omspil og valget faldt på Julie R, der med sin caddie Oliver var klar. Der skulle startes på hul 9 (et par 4 hul) 1.hul spilles lige op og spændingen steg – videre til hul 10, hvor Julie R kom flot fra start. Vejlespillerens 2. slag var på green med små 2 meter til pinden og Julies 2. slag lå i bagkant af green. Vejlespilleren får sin bold i hul i andet put, og Julie må desværre se sig slået.

 

Pigerne var tilfredse med deres indsat efter første sæson i Elitedivision og var enige om, at der spilles efter at komme i finalen til næste år.
Smørum vandt guld og Hillerød sølv.

               

 

I Hvide Klit har var Herrerne i oprykningspil fra 1. Division til Elitedivision, hvor de spillede mod Esbjerg og gjorde rent bord med resultatet 14-4.

De startede ud i foursomes søndag morgen. Det var tydeligt at det ville blive en spændene dag. Første foursome var nede nærmest hele runde, men delte til sidst. Jonas Thybo og Oscar Mourier fik hevet en sejr efter 16 huller. Spænding blev ved til det sidste, da den sidste foursome fik hevet en 1-0 sejr hjem.

I singles skulle de have 2 vundne matches og en delt for at sikre oprykningen.
Midt på runden så det sort ud for VGK da vi var nede i 5 af matcherne, men alle kæmpede til det sidste.
Jonas Thybo var første mand til at sikre 2 point efter 15 huller.
Ikke længe efter havde Oscar Mourier vundet sin match på hul 18.
Nu manglede der kun et point og det kom i hus da Mathias Thybo vandt hul 17 og kom 1 up, og tog sejren efter 18.
Nikolaj Lange var lige på vej ned af hul 18 og efter et fænomenalt wedge slag til en givet birdie kunne Nikolaj i bedste sportsmanship-stil give modstanderens put og sige tak for spillet.
Oskar Ambrosius lukkede showet af med en sejr der lagde resultatet 14-4 og oprykningen til landets bedste række fra næste sæson.

 

Stort TILLYKKE til Mathias Thybo, Oscar Ambrosius, Jonas Thybo, Oskar Reventlow-Mourier, Anders-Emil Ejlersen og Nikolaj Lange Andersen med oprykningen.

                  

 

Endelig skal også nævnes at kvalifikations holder med Lars Christiansen som holdkaptajn rykker op i 5. Division.

 

Sluttelig skal nævnes at Superveteranerne var i Svendborg i oprykningsspil kval rækken vest, hvor de desværre måtte se sig slået.

Kunne du lide dette? Del det...

Shares